Onderdeel van

Pruimenboom

Heerlijke pruimen van eigen boom

Pruimenbomen hebben een prachtige bloesem en geven veel fruit. Ze hebben in het algemeen weinig onderhoud nodig en zijn relatief gemakkelijk om te snoeien. De pruimenboom geeft in de zomer al verse pruimen. Lekker om uit de hand te eten of maak er een pruimentaart, jam of moes van.

Hele zomer pruimen

We verkopen verschillende soorten rassen pruimenbomen zoals de Opal, Reine Victoria en Valor. Alle pruimenbomen zijn verkrijgbaar van jong tot oud. Elk soort geeft haar eigen smaak pruimen, groei en pluktijd. Door bijvoorbeeld een pruimenboom van twee verschillende rassen te planten, kun je een lange periode genieten van pruimen. De vroegste pruimenrassen zijn meestal rijp rond half juli en latere pruimenrassen zijn rijp in september. Dit kan soms later zijn, afhankelijk van het weer, grondsoort en pruimenras.

Bloei en snoei van de pruimenboom

De pruimenboom geeft een prachtige witte bloesem in het voorjaar. Prachtig in de tuin maar ook mooi om een paar pruimentakken op vaas te zetten. Aan een pruimenboom zitten vaak veel pruimen. Wanneer en veel pruimen aan de boom groeien blijven de pruimen vaak erg klein. Tip: dun de pruimenboom wat uit om er voor te zorgen dat je grote pruimen krijgt.

Pruimenboom snoeien

De pruimenboom snoei je niet in de winter maar juist in het voorjaar, als het blad er al op zit en de boom tegen de bloei aan zit. We geven je graag tips hoe je het beste een pruimenboom kunt snoeien. In januari en februari geven we meerdere snoeicursussen, neem hiervoor contact met ons op.

Pruimen plukken

Zorg ervoor dat de pruimen goed rijp zijn voordat je ze plukt.  De pruimen die onrijp worden geplukt worden niet meer zoet, ze rijpen alleen goed door aan de boom. Pruimen zijn plukrijp als je ze iets kan indrukken. Het beste is om te proeven, rijpe pruimen zijn lekker sappig en zoet van smaak.

Waarom een pruimenboom bij ons:

  • Zoek je eigen boom uit en kom de lekkerste producten proeven in onze boerderijwinkel
  • Al 3 generaties lang ervaring met het kweken van pruimenbomen
  • We geven persoonlijk advies
  • Snoeicursussen in de winter
  • Sterke en gezonde pruimenbomen voor sappige pruimen
  • Keuze uit pruimenbomen in diverse soorten, maten en leeftijden.
  • De pruimenbomen zijn makkelijk te verplanten
  • Zelf ophalen of laten bezorgen
  • Doorgroei garantie

Al onze fruitbomen komen uit onze eigen boomgaard, denk bijvoorbeeld aan appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen.

Doyenne du Comice perenboom
Vrijdag 22 maart: Deelname Beurs Eigen Huis. Lees meer

© Copyright Vink Fruitboederij 2024 - Alle rechten voorbehouden