Onderdeel van

Perenboom

Perenboom, lekker en mooi!

De perenboom is een lust voor het oog. Niet alleen vanwege de lekkere peren maar ook zeker vanwege de bloesem, bladeren en de grillige takken. Een perenboom geeft karakter aan een tuin. Gelukkig zijn perenbomen er in allerlei varianten. Van groot tot klein, van stoof- tot handperen. Er zit dus altijd een geschikt exemplaar voor u tussen.

Soorten perenbomen 

Wij verkopen vier verschillende rassen perenbomen. Deze perenbomen verkopen we in verschillende leeftijden, groottes en varianten. Drie soorten van deze perenbomen geven een heerlijke handpeer. De welbekende Conference, de Doyenne du Comice en de Beurré Alexandre Lucas. Daarnaast verkopen we ook een perenboom om heerlijke stoofpeertjes mee te maken, deze zijn te vinden aan perenboom de Gieser Wildeman.

Hoe kies ik de juiste perenboom?

We snappen dat het kiezen van de juiste perenboom niet makkelijk is. Goed is om na te denken over een perenboom met handperen of stoofperen. Maar denk ook na over de grootte en vooral de hoogte van de perenboom. Bij een lagere perenboom kunnen bijvoorbeeld kinderen helpen met plukken. We helpen graag om de juiste keuze te maken.

Perenbomen vanuit een boomgaard

Onze perenbomen zijn gekweekt en opgegroeid in onze boomgaard. In onze boomgaard groeien er al vanaf 1953 allerlei soorten perenbomen. Hierdoor zijn er perenbomen van bijvoorbeeld 15 jaar oud te vinden, een mooie tussenmaat die nog goed met de hand kunt planten. Maar ook perenbomen tot aan wel 65 jaar oud! Al onze perenbomen zijn gezond en sterk en kunnen wel tegen een stootje.

Perenboom verzorgen

Door de perenboom te snoeien kun je de vorm van de boom mooi houden. Op zoek naar een wilde en grillige boom of wil je juist de peren productie verbeteren? Door op de juiste manier te snoeien kun je hierin wat sturen. We vertellen je hier graag meer over tijdens onze snoeicursus. Deze wordt gehouden in januari en februari, neem hiervoor contact met ons op.

Uiteraard is de perenboom afhankelijk van het weer, temperatuur en zon. Hierdoor kan per jaar de oogst wisselen, zoals bijvoorbeeld verschil in grootte, beschadigingen en smaak.

Ja, ik wil een perenboom in de tuin

We helpen u graag met het kiezen van de juiste perenboom. Kom langs op ons fruitbedrijf en zie het verschil tussen de verschillende perenbomen. Maak hiervoor een afspraak met ons.

Kunt u niet wachten? Online kunt u alvast rondgang maken over ons bedrijf.

Doyenne du Comice perenboom
Vrijdag 22 maart: Deelname Beurs Eigen Huis. Lees meer

© Copyright Vink Fruitboederij 2024 - Alle rechten voorbehouden