Onderdeel van

Fruitboom

Fruitboom in de tuin

Op zoek naar een mooie boom in de tuin? Denk dan eens aan een fruitboom. Mocht je een grote tuin hebben kun je denken aan bijvoorbeeld een eigen mini-boomgaard. Maar ook in een kleine tuin zijn volop mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan leiboom, laagstam, hoogstam of vele andere vorm fruitbomen. Vul je eigen boomgaard met perenbomen, appelbomen, pruimenbomen en kersenbomen. Zo heb je de hele zomer de lekkerste vruchten in de tuin. Daarnaast kun je in het voorjaar genieten van de prachtige bloesem.

Oude fruitbomen

Het kost jaren voordat een fruitboom volgroeid is. Geen zin om hier op te wachten? Koop dan een oude fruitboom. In onze boomgaard staan allerlei soorten fruitbomen die al jaren mee gaan. Dit zijn mooie grote oude fruitbomen die veel fruit geven. Daarnaast verkopen we ook fruitbomen met bijzonder fruit zoals kweekperen, amandelen, perziken en mispels.

Fruitbomen oogsten

Door verschillende soorten fruitbomen te plaatsen heb je de lekkere vruchten over de zomer verdeeld. Afhankelijk van het ras en seizoen rijpen de meeste kersenbomen in juni/juli, de pruimenboom geeft rijpe vruchten vanaf juli en appels en peren zijn meestal rijp in september/oktober. Kweeperen rijpen in oktober en zijn het lekkerst verwerkt in jams of andere zoetigheden. Zo maak je de lekkerste compotes, taarten en jams de hele zomer lang.

Fruitboom kopen

Bij ons kunt u het hele jaar rond fruitbomen kopen. Het beste is om de fruitboom in de winter te planten in eigen grond. Dit betekend niet dat u hoeft te wachten op de winter met het kopen van een fruitboom. We potten de fruitboom op of zetten ‘m in een authentieke fruitkist. Hierdoor plaatst u de boom op elk gewenst moment in de tuin. Doe hier u voordeel mee, want de oogst is voor jou. Ook opgepot geven fruitbomen heerlijk fruit.

Kom een oude fruitboom uitzoeken

Het uitzoeken van een fruitboom is een leuk uitje. Kom langs in onze boomgaard en geniet van al onze fruitbomen. Kijk en proef van al het lekkers aan onze bomen. Na een ronde in boomgaard kunt u genieten van de beste producten in onze fruitwinkel. Hier vind u de lekkerste sappen, jams en fruitsauzen.

Waarom een oude fruitboom via ons:

  • Een uitje, bezoek onze boomgaard en fruitboerderij
  • Al 3 generaties lang ervaring met het kweken van fruitbomen
  • We geven persoonlijk advies
  • Sterke en gezonde fruitbomen
  • Doorgroei garantie
  • Snoeicursussen in de winter
  • Keuze uit fruitbomen in diverse soorten, maten en leeftijden.
  • De fruitbomen zijn makkelijk te verplanten
  • Zelf ophalen of laten bezorgen

Al onze fruitbomen komen uit onze eigen boomgaard, denk bijvoorbeeld aan appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimbomen.

Doyenne du Comice perenboom
Zaterdag 31 augustus: Opening van de fruitpluktuin. Lees meer

© Copyright Vink Fruitboederij 2024 - Alle rechten voorbehouden